Què fer amb els aparells electrònics que ja no volem?

"e-Waste", Curtis Palmer, Flickr

“e-Waste”, Curtis Palmer, Flickr

Si tenim aparells electrònics que ja no utilitzem, millor que llençar-los, podem donar-los un segon ús, venent-los en el mercat de segona mà, o regalant-los a persones o organitzacions a qui puguin fer encara servei.

Si estan avariats, podem valorar la possibilitat de reparar-los o, si no ens surt a compte la seva reparació, de regalar-los a algun taller de reparació per a aprofitar-ne les peces  o a algun aficionat a l’electrònica.

Al blog El Talleret podem trobar-hi diversos articles que mostren com, amb els coneixements adequats, es poden recuperar els components electrònics dels aparells avariats i/o obsolets i donar-los nous usos.

Al vídeo següent podem veure un exemple d’ús educatiu i lúdic de les deixalles electròniques:

En tot cas, si optem per llençar els aparells electrònics que ja no utilitzem, cal portar-los a algun punt de recollida o a la deixalleria per a que puguin ser eliminats adequadament, ja que alguns dels seus components poden ser molt contaminants.  El vídeo següent  introdueix aquest procés:

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
4 comments on “Què fer amb els aparells electrònics que ja no volem?
 1. olivier ha dit:

  A més a més dels components contaminants, cal parlar del reciclatge, necessari, quasi obligatori a veure ho que es passa a les costes del continent africà on tots els aparells usats arriben per batèu i són llençats així, sense cap precaucií, pol·luant la terra i la vida dels homes i dones vivint allà. És una vergonya total, i és molt chocant. Hom pot enterar-se d’aixó amb el documental “Comprar, llençar, comprar”, de la Cosima Dannoritzer: http://blogs.tv3.cat/senseficcio.php?itemid=36638

  • Oriol López ha dit:

   Bona reflexió i molt bona aportació aquest documental sobre l’obsolescència planificada que ens enllaces. Gràcies, Olivier.

 2. serkeros ha dit:

  Ja sé que vaig tard, però és que l’he trobat tot just ara, aquest post. Moltes gràcies per esmentar (i enllaçar) el meu blog! Estic molt d’acord amb el post i amb el concepte de reciclatge en general. Com sempre, molt interessants, les teves aportacions en aquest blog. Endavant!

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: