Com ens engreixa un refresc?

Els refrescs tenen molt de sucre. Una llauna de refresc de 330 ml porta uns 33 g de sucre, uns 4 sobrets dels emprats per endolcir el cafè. En una ampolla de 2 litres de refresc hi ha uns 200 g de sucre, és a dir, un got ple de sucre.
Els sucs comercials  porten entre 18 g i 20 g de sucre en un bric individual de 200ml.
La proporció de sucre és similar en els refrescs i en els sucs comercials.

Un excés de refrescs, o de sucs de fruites comercials, ens pot conduir al sobrepès i, fins i tot, a l’obesitat, ja que els sucres, un cop arriben a la sang, s’utilitzen per donar-nos energia, però si el cos no necessita tanta energia, el sucre s’emmagatzema per poder utilitzar-se després, i aquest excedent de sucre s’emmagatzema en forma de greix!

Els resultats de l’estudi sobre hàbits alimentaris dels escolars catalans realitzat l’any 2010 per Recerca en Acció i la Fundació Alícia mostren que un 18% beuen entre 2 i 5 llaunes setmanals i un 17% en consumeixen més de 5 llaunes setmanals.

"Water Glass Light Shadow", de Beatrice Murch".
És aconsellable beure aigua per saciar la set i moderar el consum de les begudes refrescants i dels sucs comercials. Si ens ve de gust un suc de fruita, és molt més saludable optar per un suc natural acabat d’esprémer.

Article publicat a Receptes per Viure Bé!
Altres articles d’Alimentació i Salut

Sophia Blasco Castell

Compartir és estimar, de Jose Mondo

Coach personal

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
7 comments on “Com ens engreixa un refresc?
 1. Oriol López ha dit:

  Un bon consell per mantenir la línia!

  • Sophia Blasco ha dit:

   L’organisme és molt eficient i, caloria que ingereix, caloria que aprofita; o la utilitza, o la desa, i com que tot compta en el balanç calòric, ens interessa tenir-ho en compte.
   Gràcies pel comentari, Oriol

 2. edubeltran ha dit:

  És cert que els refrescos anomenats ” lights”, teòricament amb 0-1 calories, tampoc són recomenables ( al marge dels aditius químics que porten ) perquè provoquen un estat d’ ansietat i “desig irrefrenable” de sucre que en molts casos acaba fent-te menjar més calories del que faries si prenguessis refrescos stàndards?
  Un altre tema, quan jo era petita corria una llegenda urbana que la coca cola ( la de llauna vermella ) t’ aprimava si bebies una al dia perquè portava no sé quin element que suprimia la gana i cremava greixos a l’ estòmac . La meva veina jurava p aquest mètode i la veritat és que pesava 45 kilos.

  • Sophia Blasco ha dit:

   Indiscutiblement, quan tenim set, la millor opció és l’aigua.
   Els anomenats productes “lights” inclouen a l’etiquetatge la taula de valors nutricionals on hi ha les calories i altres components, aquí trobarem quantes calories proporciona.
   Pel que fa a la Coca-Cola et suggereixo fer un cop d’ull a aquest article ‘Els misteris de la Coca-Cola’, publicat a la pàgina 9 de l’NPQ 449/2010 (publicació del Col·legi Oficial de Químics de Catalunya i l’Associació de Químics de Catalunya) http://www.quimics.cat/npq-449-2010/9/

 3. edubeltran ha dit:

  molt interessant… i en el cas dels cafès? suposant que beguéssim café negre ( o té) sense sucre ni llet, la cafeïna / teïna ajuda a perdre pes? quines quantitats caldria?

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: