La importància de la música i del cinema en català

Façana Cinemes Texas, de Laura Aragó, ara.cat

Façana Cinemes Texas, de Laura Aragó, ara.cat

Molts dels nostres referents, mites i herois, procedeixen fonamentalment del món del cinema i del de la música, sobretot durant la infantesa i l’adolescència.

Per això, tenir bona música en català, igual que tenir bon cinema en català (tant infantil com per al públic adult), ja sigui de producció pròpia, o  doblatges en català de produccions foranes, no és una qüestió accessòria.

Mentre la música que escoltem i les pel·lícules que veiem a les sales de projecció siguin bàsicament en castellà, el català no gaudirà del prestigi que donen aquests mitjans, per a que sigui utilitzat al carrer com a llengua preferent de comunicació a Catalunya.

Cal dedicar a aquestes qüestions els esforços que calen perquè ens hi juguem la llengua i el país.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “La importància de la música i del cinema en català
  1. Tomàs ha dit:

    Tens raó. A Catalunya aquests referents infantils no són fàcils de tenir, ja que en aquí és més fàcil viure “del tot” en castellà, que no pas en català.

    Les teles, emisores de ràdio, cinemes, premsa…, la majoria són en castellà. No es pot ni compartir TVC amb el País Valencià, ni nosaltres podem sintonitzar les seves emisores.

    • Oriol López ha dit:

      I per això penso que l’ensenyament en català és important, però si no tenim també la música i el cinema en català, estem perduts.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: