Innovació tecnològica des de la Xina

"Power Supply Used To Drive Spider", de Paul Houle, al FlickrHi ha un cert discurs sobre la mala qualitat dels productes tecnològics xinesos. Estic convençut que es tracta d’un discurs de base més política i xenòfoba que científica.

No dubto que hi hagi productes xinesos de mala qualitat, com també és evident i tothom sabem que hi ha productes europeus de mala qualitat. No obstant, no convé generalitzar, en honor a la veritat.

La Xina està innovant en tecnologia des de fa ja una colla d’anys. A tall d’exemple, Martin Ossmann explicava al seu article “Switch-Mode Power Supplies Revealed. Elegant designs from China”, publicat al número 353 d’abril de 2006 de la revista Elektor, on s’hi analitzaven per enginyeria inversa alguns dels innovadors dissenys xinesos de fonts d’alimentació commutades per l’interès que comportaven, que es tractava de dissenys econòmics i alhora molt eficients.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: