Poesia i rigidesa formal

Poesia, de Simonetta ViterbiAntigament la poesia i una certa rigidesa formal estaven estretament unides. Avui en dia, però, això ja no és necessàriament cert, i es pot optar també per formes de poesia molt més lliures a nivell formal.

Tenim, per exemple, els anomenats versos blancs, sense rima, encara que subjectes a les lleis de la mètrica i del ritme. També els versos lliures,  aquests alliberats de mètrica, ritme i rima. I fins i tot la poesia en prosa i la prosa poètica, en les quals el text ja ni tan sols no està dividit en versos, encara que pugui seguir fent servir recursos típicament de la poesia, com imatges, metàfores i símbols i, fins i tot, en alguns casos, un cert ritme. I la poesia visual, els poemes-objecte, etc.

Podem concloure, doncs, que poesia i constrenyiment formal ja no van necessàriament junts.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: