Lliçó subtil de manipulació a càrrec de Tele 5

En el programa “Abre los ojos… y mira” emès ahir dissabte per la nit a Tele 5 vaig poder veure un gràfic basat en una enquesta de sigma 2 on es mostrava els percentatges de catalans partidaris o contraris a la independència. El que em va sobtar era la poca diferència que hi havia en l’altura de les barres del sí i del no. Tenia la sensació de que el 13,8% de diferència entre les dues opcions no es corresponia visualment.

Llavors vaig recórrer a l’amic Excel i vaig fer el mateix gràfic. Jutgeu vosaltres mateixos, però estic absolutament segur que el dissenyador gràfic d’aquest programa no és gaire partidari de la independència de Catalunya. 

tele5 manipulación

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
3 comments on “Lliçó subtil de manipulació a càrrec de Tele 5
 1. yeagov ha dit:

  I malauradament la gent només es fixa en la barra no pas en la xifra, Veig, però, que fins i tot ells comencen a adonar-se, per molt que ho disfressin barroerament, que el sentiment independentista és majoritari. Però en una votació el que compta són els SI i el NO, la gent que no es pronuncia no compta en el recompte.

 2. Miguel Ángel ha dit:

  Tota la manipulació mediàtica i totes les crítiques furibundes dels nacionalistes espanyols, són la millor prova del nostre éxit. Saben que som majoria i que tenim raò, per això, tard o d’hora aconseguirem el nostre propòsit. Això els hi fa molta ràbia i fan la única cosa que poden i saben fer, vomitar el seu discurs contra Catalunya i a favor de l’unió patriòtica Espanyola. Si mireu videos a Youtube del NO-DO del règim Franquista en trobareu forces similituds.

 3. yeagov ha dit:

  Telecinco, tot s’ha de dir, no és gens subtil, en Floquet de Neu tirant les seves tifes contra el vidre era subtil, Telecinco no és subtil perquè no forma part del seu llibre d’estil.
  El més intel·ligent, cosa que ells no són, seria mira de tranquil·litzar les coses i explica la situació, no assenyalant culpables, i fer creure que ells són innocents o les víctimes dels malèfics catalans.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: