El robot humanoide REEM-C

REEM-C, de PAL Robotics

REEM-C, de PAL Robotics

El robot humanoide REEM-C és un dels productes estrella i la culminació d’una sèrie de robots humanoides produïts per l’empresa de robòtica PAL Robotics, fundada el 2004 i amb seu a Barcelona.

El REEM-C té una altura de 1,65 metres, pesa 80 quilos i té una bateria amb una autonomia de funcionament d’entre 3h a 6h.

Pot caminar evitant els obstacles, asseure’s, aixecar fins a 10 quilos, manipular objectes amb precisió, reconèixer la veu, parlar, i molt més.

I permet una fàcil personalització i extensió de les seves funcionalitats d’acord amb les necessitats específiques de l’usuari. REEM-C pretén ser molt més que un altre robot humanoide com els que habitualment podem veure amenitzant fires i congressos relacionats amb l’àmbit de la tecnologia.

Està pensat per al seu ús a universitats i centres d’investigació que vulguin disposar d’una plataforma provada i totalment operativa per a fer investigació en robòtica. Per aquest motiu incorpora ROS (Robot Operating System), un sistema operatiu i alhora una interfície de programació oberta amb protocols i llibreries estandarditzades que permeten a l’usuari desenvolupar les seves pròpies capes de programari per adaptar REEM-C a les finalitats del projecte en qüestió.

A continuació podeu veure’n el vídeo oficial de presentació:

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: