Ens estem cruspint el planeta

co2, de Martin Abegglen, Flickr

CO2, de Martin Abegglen, Flickr

Als darrers decennis, al nostre país s’ha anat passant gradualment de la transformació de matèries primeres en objectes a d’altres activitats que no necessàriament acaben en la producció d’un objecte, menys contaminants i que fan un ús intensiu de la tecnologia i del coneixement per afegir valor i crear béns i serveis no necessàriament materials.

Però, en l’àmbit del consum, comprem i llencem cada cop més, i sense aturador, una gran quantitat d’objectes, la major part dels quals absolutament prescindibles, que es produeixen i són importats dels anomenats països en vies de desenvolupament, afegint-hi el transport i el fet que les legislacions mediambientals d’aquests són sovint molt més permissives i les seves indústries, en conseqüència, normalment menys eficients, més malbaratadores de recursos i molt més contaminants.

I, quan no transportem matèries primeres i objectes inútils amunt i avall, ens transportem nosaltres. La gran profusió d’ofertes  de vols “low cost” ha agreujat aquesta situació, anem amunt i avall sense cap mena de necessitat, per distreure’ns, deixant un rastre de fum i contaminació al cel darrere nostre.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: