Els dominats i l’art de la resistència

"Domination and the Arts of Resistence", de James C. ScottEl professor James C. Scott, al seu llibre “Domination and the Arts of Resistance. Hidden Transcripts” (1990), traduït al castellà com a “Los dominados y el arte de la resistencia” (2003),  analitza els mecanismes que han utilitzat i que utilitzen els dominats de tot el món i de totes les èpoques històriques per a sobreviure i resistir en la seva soterrada lluita amb els dominadors que els roben el producte del seu treball i que també intenten robar-los la dignitat. I què fa que els dominats que han suportat aparentment de forma submisa i resignada aquesta dominació durant anys, de sobte, en un moment donat, esclatin en franca rebel·lió contra els seus opressors.

Un llibre molt recomanable per a totes i tots els que suportem dominacions d’un o altre tipus.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
%d bloggers like this: