Com s’ordena i cataloga una biblioteca

Com s'ordena i cataloga una biblioteca, de Jordi RubióEn Jordi Rubió i Balaguer, primer director de la Biblioteca de Catalunya (1914-1939), director i organitzador de la Xarxa de Biblioteques Populars (1915-1939), director (1930-1939) de l’Escola de Bibliotecàries i responsable de l’adopció i adaptació del sistema de classificació CDU (Classificació Decimal Universal) publicà el 1916 el que es considera el primer manual de biblioteconomia en català, Com s’ordena i cataloga una biblioteca, i el 1920 es publicava la que també seria una de les seves obres més importants en el camp de la biblioteconomia, Classificació decimal de Brussel·les: adaptació per a les biblioteques populars de la Mancomunitat de Catalunya.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia.

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
%d bloggers like this: