10 idees per estalviar aigua

Controlem l'aigua quan engeguem l'aixeta, Premsa Ajuntament de Sabadell, Flickr

Controlem l’aigua quan engeguem l’aixeta, Premsa Ajuntament de Sabadell, Flickr

Estalviar aigua és bo per al medi ambient i també ho és per a la nostra economia domèstica. A continuació he recollit 10 coses senzilles que podem fer per estalviar aigua:

 1. Instal·lar un regulador de pressió que redueixi la pressió del subministrament de l’aigua reduint-ne el consum.
 2. Tenir cura de les aixetes i les cisternes dels vàters i, si no tanquen bé i perden aigua, arreglar-les.
 3. Tancar les aixetes als moments que no necessitem que l’aigua estigui rajant, com quan  ens ensabonem o ens raspallem les dents.
 4. Instal·lar si no en tenim airejadors/economitzadors d’aigua a les aixetes i al capçal de la dutxa.
 5. Instal·lar si no en tenim sistemes de doble descàrrega a les cisternes dels vàters.
 6. Fer servir la dutxa en lloc de la banyera.
 7. Fer servir la rentadora o el rentaplats aprofitant-ne al màxim la capacitat de càrrega i utilitzant sempre que puguem el programa d’estalvi d’aigua que solen a incorporar molts d’aquests electrodomèstics.
 8. Pel que fa a les plantes, és millor utilitzar la regadora que la mànega i regar-les al matí o al vespre, evitant així de fer-ho en moments de més calor i més evaporació, i escollir preferentment plantes d’espècies que necessitin poca aigua.
 9. Reutilitzar l’aigua. Per exemple, podem utilitzar l’aigua de rentar les verdures per a regar les plantes i, si l’aigua de la dutxa triga a estar calenta, podem recollir l’aigua massa freda en una galleda per utilitzar-la després per al lavabo.
 10. Rentar el cotxe amb una galleda i una esponja en lloc de fer-ho amb una mànega.

És evident que la llista anterior no és, ni molt menys, exhaustiva i que podem fer encara moltes més coses per estalviar aigua, ens hi ajudes amb les teves propostes?

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “10 idees per estalviar aigua
 1. Sophia Blasco ha dit:

  A casa, hem reduït la pressió de l’aigua tancat una micona l’aixeta de pas general, la que hi ha instal·lada a tocar del comptador.
  D’aquesta manera, cada vegada que obres l’aixeta, al sortir a menys pressió, surt menys aigua i pots arribar a estalviar força aigua i calerons

  • Oriol López ha dit:

   Una molt bona idea, d’un efecte equivalent al d’instal·lar el reductor de pressió que proposava al punt 1 i, a més a més, amb la bondat addicional que no es necessita realitzar cap instal·lació. Moltes gràcies, Sophia.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: