Què hem de fer si ens trobem un falciot a terra

Si ens trobem un falciot a terra, cal que el portem immediatament a un punt de recollida de fauna protegida. Tinguem molt present que si el falciot és a terra és per algun motiu; no s’ha de provar mai que alci el vol perquè, amb cada nou esforç i amb cada nova caiguda, n’agreugem l’estat i en minven les possibilitats de recuperació. Mai no hem d’intentar la recuperació del falciot pel nostre compte, tan sols un professional podrà ser capaç d’aconseguir que es recuperi.

Recordem que a Catalunya la llei prohibeix la tinença d’animals protegits com el falciot sense la corresponent autorització i que cal trucar immediatament al telèfon 93.574.00.36 del servei d’Agents Rurals, on ens indicaran el centre de recollida més proper on podem portar-lo per a que el passin a recollir. Com més aviat el portem al centre de recollida, més probabilitats de recuperació tindrà.

Mentrestant, no hem de donar-li cap aliment, especialment molletes de pa o gra, ja que els falciots són insectívors i no mengen pa ni gra ni altres aliments que els podrien perjudicar encara més, ni tampoc els hem de donar insectes vius. En tot cas, mentre no arribi al punt de recollida, com a molt se li pot administrar unes gotetes d’aigua amb sucre a la comissura de la boca, però mai amb una xeringa perquè hi hauria el risc que li anés al tracte respiratori i li causés la mort per pneumònia.

Per al transport podem utilitzar una capsa amb paper paper de cuina o un drap a la base. Mai l’hem de posar a una gàbia, perquè els barrots podrien fer-li malbé les plomes i impedir-li posteriorment el vol. Que no passi molta calor ni molt menys posar-lo al sol, ni tampoc que no passi fred.

Oriol López

Font: Què fer si trobem un falciot

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
4 comments on “Què hem de fer si ens trobem un falciot a terra
 1. Jordi Camps i Vergés ha dit:

  Fantàstiques recomanacions. Són d’agrair. En prenc particularment bona nota. Gràcies.

 2. Sophia Blasco ha dit:

  Aquest dies, com que surten del niu, nosaltres n’hem trobat dos.
  L’un estava al terra a la vorera, va començar a volar llençant-se a volar des de el cantet de la vorera i ho va aconseguir.
  L’altre l’hem portat immediatament al punt de recollida que ens han indicat el Agents Rurals, allà ens hem trobat amb una altra persona que n’havia trobat un altre.
  Esperem i desitgem que es refacin!

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: