El nou Ubuntu 17.10

Escriptori de l'Ubuntu 17.10

Escriptori Gnome de l’Ubuntu 17.10

Ja està disponible la nova versió d’Ubuntu, la 17.10. La novetat més aparent que incorpora és l’escriptori Gnome, en comptes de l’escriptori Unity de les versions anteriors.

Si actualitzeu Ubuntu des d’una versió anterior, conservareu l’antic escriptori Unity i podreu triar quin escriptori feu servir, Unity o Gnome; si feu una instal·lació nova, Ubuntu 17.10 us vindrà sense l’Unity i, si el voleu, l’haureu d’instal·lar a part.

Als seus inicis, l’any 2004, Ubuntu incorporava ja per defecte un escriptori Gnome, però el 2011 va canviar a un escriptori propi, Unity, que ha tingut els seus fans i detractors; finalment, amb Ubuntu 17.10, ha retornat a Gnome; això sí, a una versió de Gnome més recent i millorada.

Podeu obtenir Ubuntu 17.10 des de la pàgina d’Ubuntu a Softcatalà. Per als primers passos, a part del propi sistema d’ajuda d’Ubuntu, pot ser-vos d’utilitat la Guia d’Ubuntu en català i, per a un suport més avançat, la comunitat d’usuaris Ubuntu.cat.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “El nou Ubuntu 17.10
 1. Josep ha dit:

  El Unity ens va fer emprenyar molt, però hi havia solució: l’ Ubuntu Mate. Té l’escriptori Gnome, per tant sembla igual que els Ubuntus antics. Fa anys que el tinc i n’estic molt content. El trobareu aquí:

  https://ubuntu-mate.org/

  És gratuït, és clar, com sempre.

  • Oriol López ha dit:

   A mi no em desagradava Unity, però tenia bastants detractors i era un esforç addicional de desenvolupament; segurament és una elecció encertada, aquest retorn a Gnome. Gràcies pel teu comentari, Josep

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: