Quan un robot és el teu company de feina

Ja fa temps que els robots industrials són a les cadenes de producció de les fàbriques, alliberant els treballadors humans de tasques que requereixen molta força o molta precisió, i/o que poden ser perilloses per a les persones.

Fins fa molt poc, però, els robots estaven aïllats en recintes tancats, separats de l’espai de treball dels obrers humans, amb l’objectiu d’evitar accidents. Això, però, està canviant amb els robots col·laboratius, o cobots, especialment dissenyats per compartir espai amb les persones i interaccionar amb elles.

Els cobots estan dotats de sistemes com càmeres i sensors per evitar qualsevol possibilitat d’impacte entre el robot en moviment i el treballador que comparteix espai amb el cobot, i dissenyats per facilitar la interacció amb els treballadors humans, tant pel que fa a la transferència de materials, com pel que fa a l’ensinistrament dels cobots per a la realització de les tasques que se’ls assignin.

Al vídeo següent podem veure el treball realitzat conjuntament per una treballadora i un robot col·laboratiu KUKA a una factoria de la BMW:

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: