Robòtica avançada i binomi ROS/Ubuntu

REEM-C, de PAL Robotics

Robot humanoide REEM-C, de PAL Robotics, amb ROS/Ubuntu

Els equips interdisciplinaris de recerca en robòtica i intel·ligència artificial avançada que treballen en temes punters no poden perdre el temps reinventant la roda, dedicant-lo a temes bàsics ja resolts, per la qual cosa opten normalment per plataformes obertes i ben provades que ja els proporcionen les funcionalitats de partida que necessiten.

En aquest sentit, i pel que fa al programari, cada cop és més utilitzat ROS (Robot Operating System), que va iniciar el seu camí l’any 2007 al laboratori d’intel·ligència artificial de la Universitat de Stanford sota la denominació inicial de STAIR (STanford AI Robot) i que està esdevenint un estàndard al sector.  És per això que hi ha cada cop més robots que utilitzen ROS i una gran abundància de projectes i documentació al respecte.

ROS és una capa de programari lliure que s’instal·la habitualment sobre una distribució Ubuntu, tot i que poden arribar a utilitzar-se altres plataformes, i que proporciona tota una sèrie de funcionalitats bàsiques (com les relacionades amb la percepció, el moviment, el reconeixement i l’aprenentatge) a través d’eines, llibreries i una interfície de programació oberta que facilita el desenvolupament de programari per a robots.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: