El programari Gazebo per a la simulació de robots

Simulació amb Gazebo d'un robot i el seu entorn

Pantalla de la simulació amb Gazebo d’un robot i el seu entorn, gazebosim.org

Els equips que treballen en el desenvolupament i la millora de robots solen a utilitzar programaris de simulació per poder fer les proves de forma econòmica i segura.

Un dels simuladors més utilitzats és el programari lliure Gazebo, un potent simulador 3D que permet modelar el robot (formes, masses, articulacions i fregaments, etc), l’escenari o entorn de prova on haurà de moure’s i desenvolupar el seu treball el robot, i la informació que li arribarà pels sensors, per estudiar el comportament del robot.

El programa de control del robot que es prova al simulador, un cop es dona per bo, s’hauria de poder carregar al robot real, idealment sense modificacions. Facilita que sigui així, en el cas de Gazebo, la seva bona integració amb la plataforma robòtica més emprada, ROS.

Per saber-ne més, podeu visitar gazebosim.org

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: