Vacances, lleure i robots

"Hello, I'm a Robot", de Jeff Keyzer, al Flickr

Hello, I’m a Robot“, de Jeff Keyzer, Flickr

Les vacances són una oportunitat per dedicar-nos a les nostres afeccions i/o per a engegar-ne de noves.

Ja fa temps que l’aprenentatge de la robòtica s’està utilitzant a les escoles amb gran èxit com a recurs per a la implicació i motivació dels alumnes en el procés d’aprenentatge. Això fa que cada cop més i més persones s’introdueixin en aquest fascinant món. El seu caràcter interdisciplinari permet utilitzar-la per a l’aprenentatge de disciplines tan diverses com la mecànica, l’electrònica o la informàtica.

La robòtica com a passatemps té també cada dia més seguidors, alguns dels quals provenen d’altres de més clàssics, com l’aeromodelisme o l’afecció a l’electrònica o als ordinadors. Es tracta d’una activitat que pot realitzar-se en solitari o en grup i que permet reunir a pares i fills per gaudir i aprendre junts, els uns dels altres. Hi ha qui diu que la robòtica podria arribar a esdevenir el passatemps per excel·lència del segle XXI.

Un passatemps que té també molts seguidors i una gran vinculació amb la robòtica és l’animatrònica, que dota de moviments que els fan semblar vius ninots amb aparences d’éssers reals o fantàstics i que és sobretot coneguda per la seva aplicació al món del cinema.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: