Scratch, sense límits

Scratch

El programari lliure Scratch va ser desenvolupat als laboratoris del MIT (Massachusetts Institute of Technology) com un entorn de programació visual disponible per a diverses plataformes i llengües, entre les quals el català, per a que els nens i els joves s’iniciessin en la programació d’una forma fàcil i divertida. Scratch permet crear i utilitzar un escenari amb diferents fons, objectes i personatges i atorgar-los moviments, sons i accions per a construir animacions interactives i videojocs.

Cada cop més escoles utilitzen Scratch com a via d’entrada dels seus alumnes al món de la programació. Una extensa comunitat d’usuaris de Scratch els permet de compartir i reutilitzar una ingent quantitat de recursos gratuïts en línia. Un recurs especialment interessant en català sobre Scratch és Scratch Català, gestionat pel professor Pau Nin.

Que els programes que habitualment es fan amb Scratch quan aquest s’està utilitzant per aprendre els rudiments de la programació puguin ser més o menys simples no és realment una limitació de Scratch i, de fet, s’hi poden arribar a desenvolupar programes molt complexos, com ens explica el Pau Nin al seu article El sostre de Scratch. L’article posa en evidència que el límit del que es pot fer amb un llenguatge de programació com Scratch, o qualsevol altre, depèn més dels coneixements i la imaginació de qui programa que del propi llenguatge.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: