Bafles i falsos tweeters

Bafle amb fals tweeter

Bafle

D’acord amb el que explicàvem a Els bafles , el de la figura anterior correspondria en principi a la versió amb un altaveu principal a baix per a la reproducció dels tons mitjos i greus, amb un forat a dalt a l’esquerra del sistema bass-reflex per compensar d’alguna manera l’absència d’un altaveu woofer per a la reproducció dels greus, i amb un petit altaveu tweeter a dalt a la dreta per a  la reproducció dels sons aguts.

La sorpresa ens l’emportem quan parem l’orella a l’alçada del suposat tweeter i apreciem que no funciona. Si, a més a més, obrim el bafle, constatem que no hi ha realment cap tweeter, que és un fals tweeter amb un efecte tan sols estètic, com podem veure a la imatge següent:

interior bafle amb fals tweeter

Ja ho diuen, que les aparences enganyen o que, fet i fet, són només això, aparences.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: