El robot humanoide TALOS

Tal i com s’explica a l’article “TALOS humanoid joins the RoboHub family at University of Waterloo!”, la universitat canadenca de Waterloo ja disposa d’un robot humanoide TALOS per a projectes de recerca i aprenentatge en tecnologia robòtica.

TALOS és un dels robots humanoides produïts per l’empresa de robòtica PAL Robotics, fundada el 2004 i amb seu a Barcelona.

Té una altura de 1,75 metres, pesa 95 quilos, té una bateria amb una autonomia de funcionament d’entre 1,5h a 3h, pot caminar evitant els obstacles, asseure’s, aixecar fins a 6 quilos, manipular objectes amb precisió, reconèixer la veu, parlar, i molt més.

Està pensat per al seu ús a universitats i centres d’investigació que vulguin disposar d’una plataforma provada i totalment operativa per a fer investigació en robòtica.

Incorpora ROS (Robot Operating System), un sistema operatiu i alhora una interfície de programació oberta amb protocols i llibreries estandarditzades que permeten a l’usuari desenvolupar les seves pròpies capes de programari per adaptar TALOS a les finalitats de cada projecte en qüestió.

A continuació podeu veure el vídeo oficial de presentació de TALOS:

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: