Ser, o no ser, bloguer/a?

Blog, de Dimitar Nikolov, Flickr

Blog, Dimitar Nikolov, Flickr

Estem finalitzant un any i a punt de començar-ne un altre. És el moment que moltes persones ens proposem nous projectes.  Potser encara no escrius a cap blog i t’estàs plantejant la possibilitat de fer-ho. En aquest cas, des d’aquesta entrada volem animar-t’hi. Escriure a un blog és una bona manera de compartir experiències, coneixements i opinions, i d’interactuar i aprendre de les aportacions i comentaris de les persones que llegeixen el que hi escrivim. També és una oportunitat per millorar, practicant-les, les nostres habilitats per a l’expressió escrita i per a la utilització de les eines TIC. I ens ajuda a construir la nostra identitat digital i a donar-nos a conèixer en l’àmbit de la temàtica que tractem al blog, alhora que estem contribuint a la presència de la nostra llengua a internet.

Avui en dia, obrir un blog no és gens complicat.  Hi ha eines gratuïtes com Blogger o WordPress que ens permeten tenir un blog operatiu en molt poc temps. Podem abordar l’aventura del blog de forma individual, creant i escrivint al nostre propi blog, o aprofitar si tenim l’oportunitat de participar en algun blog col·lectiu, en el qual diverses persones participen aportant-hi els seus articles, que tracti de la temàtica del nostre interès.

Si hem optat per crear-nos el nostre propi blog segurament ens costarà un temps que aquest sigui conegut pels potencials lectors i el que hi escrivim arribi a tenir un determinat volum de lectures. No ens hem, doncs, d’obsessionar si al principi les estadístiques de les lectures del nostre blog són baixes. A l’article Què podem fer per augmentar les lectures del blog trobareu algunes indicacions que poden ajudar a incrementar la visibilitat del blog i el nombre de lectures dels articles que hi escrivim.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: