El llenguatge de programació COBOL

Grace Hopper in 1952“, de Karen, Flickr

El llenguatge de programació COBOL (“COmmon Business-Oriented Language”, llenguatge comú orientat als negocis) va ser creat el 1959 per un equip amb una important participació en el seu desenvolupament de la pionera de la informàtica Grace Hopper.

Els programes elaborats en COBOL són especialment fàcils de mantenir i les seves funcions de càlcul tenen una gran precisió que les fa ideals per a les aplicacions on errades en els arrodoniments podrien tenir conseqüències importants. El 1970 el COBOL era ja el llenguatge de programació més utilitzat a tot el món.

A continuació podeu veure el clàssic programa “Hola món!” codificat en COBOL:

IDENTIFICATION DIVISION.
Program-Id. Hola-Món.

ENVIRONMENT DIVISION.

DATA DIVISION.

PROCEDURE DIVISION.
Main.
DISPLAY “Hola Món!”.

STOP RUN.

Actualment potser el COBOL no és precisament un llenguatge gaire conegut entre els programadors més joves, però continua utilitzant-se moltíssim en aplicacions financeres i en transaccions bancàries. És per això que els programadors de COBOL estan molt ben cotitzats.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: