Ubuntu, nova vida per a ordinadors amb Windows 7

Com sabem, Microsoft ha deixat el passat 14 de gener de donar suport al seu sistema operatiu Windows 7, de manera que aquest deixarà de rebre actualitzacions de seguretat. No cal dir el risc que comporta treballar amb un sistema operatiu del que no se’n mantenen les actualitzacions de seguretat.

Una opció és simplement canviar-nos l’ordinador per un de nou amb el seu Windows 10 pre-instal·lat i netejar de dades personals i portar a la deixalleria l’ordinador vell, però es tracta d’una opció bastant poc sostenible; l’altra, que us recomano, és mirar d’aprofitar l’ordinador vell actualitzant-ne el sistema operatiu.

Com que invertir en l’adquisició d’una llicència Windows 10 per acabar-la instal·lant en un ordinador que ja no és nou no és una opció, aquí és on, com ens explica Rhys Davies al seu article “Why you should upgrade Windows 7 to Ubuntu“, el sistema operatiu lliure i gratuït Ubuntu (el GNU/Linux de Canonical) pot ser la solució ideal i, a més a més, molt fàcil d’instal·lar, gràcies al seu intuïtiu instal·lador gràfic; podeu triar el català com a llengua d’instal·lació de l’Ubuntu. Igor Ljubuncic al seu article “How to upgrade from Windows 7 to Ubuntu – Hardware and software considerations” dona indicacions molt interessants a tenir en compte a l’hora de migrar de Windows 7 a Ubuntu.

Escriptori Ubuntu 18.04

Escriptori Ubuntu 18.04

Amb Ubuntu podreu fer les mateixes coses que ara estàveu fent amb Windows, moltes amb exactament els mateixos programes que també existeixen en versió per a Ubuntu i d’altres amb programari lliure  equivalent quant a funcionalitat. Amb la instal·lació per defecte la barra que a la imatge veieu a la part inferior apareix el doble de gran i a l’esquerra de la pantalla; si, com jo, preferiu que estigui a baix, com en Windows, a Com canviar la posició l’acoblador de l’escriptori de l’Ubuntu us explico com podeu canviar-ne la ubicació amb un parell de clics.

Si necessiteu suport amb l’Ubuntu més enllà del propi sistema d’ajuda que incorpora, trobo molt útil per als primers passos la Guia d’Ubuntu en català i, per a temes que requereixin un suport addicional, la comunitat d’usuaris Ubuntu.cat.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: