Comptadors digitals i limitació de potència

De manera gradual les companyies elèctriques han anat substituint els comptadors de la llum analògics per models digitals com el de la imatge següent:

Comptador digital

Comptador digital, imatge de Som Energia

Aquests comptadors digitals incorporen al seu interior un interruptor electrònic de limitació de potència, de manera que si, un moment donat, el nostre consum supera el límit contractat, es produeix la desconnexió automàtica de la línia i ens quedem sense llum, de manera anàloga al que fins ara ja ens passava quan superàvem el màxim establert per l’interruptor de control de potència del quadre elèctric del nostre habitatge.

És a dir que ens pot passar que, per un excés puntual de consum, se’ns desconnecti el corrent elèctric sense que al quadre elèctric no hi hagi cap interruptor desconnectat.

En aquest cas, un cop haguem desconnectat els aparells que han provocat l’excés de consum, per a restablir el subministrament corrent elèctric, tan sols cal que desconnectem l’interruptor general del quadre elèctric i el tornem a connectar, tal i com s’explica al vídeo següent d’Estabanell Energia:

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: