Crear jocs, una manera divertida d’aprendre a programar

Crear jocs és una manera divertida d’aprendre a programar, especialment, però no tan sols, en el cas de les nenes i els nens.

Hi ha diverses eines-llenguatges de programari lliure, disponibles en català, especialment pensades per a la programació de jocs, com Scratch i Godot; la primera més orientada a l’àmbit educatiu i la segona a l’àmbit de la creació professional de jocs.

Scratch

Scratch

Scratch va ser desenvolupat als laboratoris del MIT (Massachusetts Institute of Technology) per a que els nens i els joves s’iniciessin en la programació d’una forma fàcil i divertida i que ens permet de crear, sense necessitat de ser experts en programació, els nostres propis videojocs. Amb Scratch podem crear l’escenari del joc, els diferents objectes i personatges que hi intervenen, i atorgar-los els moviments, sons i accions que vulguem. Una extensa comunitat d’usuaris de Scratch ens fa fàcil compartir i reutilitzar una ingent quantitat de recursos gratuïts en línia. Us recomano especialment que feu un cop d’ull a la web Crear jocs amb Scratch d’en Pau Córdoba, dedicada a la creació de jocs, amb videotutorials i molts d’altres recursos. I també a la web Scratch Català de l’Eugeni Catalán, un gran centre de recursos en català sobre Scratch.

Godot

Godot va ser inicialment desenvolupat per Juan Linietsky i Ariel Manzur el 2007, i va ser alliberat com a programari lliure el 2014 sota llicència MIT. És un entorn de desenvolupament que permet crear jocs 2D i 3D per a PC, mòbils i plataformes web. Per a saber-ne més, podeu consultar Godot Docs.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: