El circuit integrat ULN2003A i l’Arduino

Les sortides de l’Arduino poden governar càrregues que funcionen amb tensions molt petites i que consumeixen molt poc corrent, com pot ser el cas d’un LED, però no són adequades per a connectar-hi directament motors i altres elements que requereixin tensions i/o corrents més elevats.

El circuit integrat ULN2003A  incorpora al seu interior 7 circuits de control o “drivers” idèntics que permeten cadascun d’ells, a partir del senyal de sortida de l’Arduino, governar una càrrega com pot ser un motor, la bobina d’un relé o una làmpada que s’alimenti a un màxim de 50V i que consumeixi un màxim de 500mA. Incorpora també al seu interior els díodes de protecció per a càrregues inductives (que tinguin bobines) com els casos dels esmentats motors o relés. Cadascun dels  7 controladors es pot fer servir de forma independent però també se’n poden connectar diversos en paral·lel per obtenir en cas necessari corrents de sortida més alts.

Això el fa ideal per a tota mena de projectes amb l’Arduino, directament, o formant part d’alguna de les plaques com la de la figura que es venen muntades amb la missió d’adaptar les sortides de l’Arduino a motors o d’altres elements amb alts requeriments de corrent i/o tensió.

Al vídeo següent, d’Edgefx Kits, en podeu veure el cas de l’aplicació al control de la bobina d’un relé  a partir del senyal proporcionat, en el nostre cas per l’Arduino, i els principis bàsics de funcionament:

Per a detalls tècnics, podeu consultar la fitxa tècnica de l’ULN2003 de Texas Instruments, un dels fabricants d’aquest circuit integrat.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: