L’omnipresent llenguatge de programació Python

python

Python és, amb C i  java, un dels llenguatges de programació més populars. Creat per Guido van Rossum el 1991, que el va batejar amb aquest nom com a tribut al grup d’humoristes britànic Monty Python, actualment és mantingut per la Python Software Foundation.

És un llenguatge de propòsit general, d’alt nivell, interpretat, que suporta diversos paradigmes de programació, entre els quals l’orientació a objectes, que ha anat evolucionant al llarg del temps, la versió actual és Python 3.

Una de les fortaleses de Python és la gran quantitat de llibreries que s’hi han desenvolupat, que permeten programar-hi sense haver de reinventar la roda, fent ús de les funcionalitats ja disponibles; l’altra és que està inclòs de sèrie en molts sistemes operatius,  programaris i plataformes, com el cas de les distribucions GNU/Linux Ubuntu per a PC o Raspbian per a ordinadors monoplaca Raspberry Pi , o el de robots com el MarsCat.

La disponibilitat d’eines com l’entorn integrat de desenvolupament Eric ens faciliten també molt la creació i depuració de programes escrits en llenguatge Python.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: