El gestor de continguts WordPress

Wordpress.org

El programari de gestió de continguts ha tingut un gran paper en l’expansió de la web, ja que ha permès als autors de blogs i webs en general centrar-se en els continguts, sense haver d’ocupar-se de qüestions tècniques com el codi HTML.

El gestor de continguts més utilitzat, al voltant d’1 de cada 3 pàgines web, és el programari lliure WordPress, seguit pel programari lliure Joomla, utilitzat per al voltant d’1 de cada 30 pàgines web.

En general, l’ús de WordPress en blogs és bastant conegut, però no ho és tant que s’utilitza en tota mena de webs, com webs empresarials, diaris i revistes digitals o tendes en línia.

WordPress està disponible en català i es pot descarregar gratuïtament des de ca.wordpress.org.

WordPress posa a disposició de l’usuari, per adaptar l’aspecte de la web a les seves necessitats i gustos, milers de plantilles o temes, així com una gran quantitat d’extensions, també conegudes com a ginys o “plugins”, que permeten afegir determinades funcionalitats a la web.

Tot i que hi ha una gran quantitat de plantilles i extensions lliures i gratuïtes, també hi ha empreses que desenvolupen i venen plantilles i extensions de pagament.

WordPress.com, de l’empresa Automattic fundada per Matt Mullenweg, creador de WordPress i també fundador i dirigent de la WordPress Foundation, ofereix allotjament de webs i blogs WordPress en diferents modalitats, des de la gratuïta, que es finança mitjançant la inclusió de publicitat al peu de les pàgines, a diferents plans de pagament, en funció de les necessitats concretes de l’usuari.

Evidentment, no és obligat allotjar un blog o una web WordPress a WordPress.com i infinitat d’empreses ofereixen aquest servei amb diferents relacions qualitat/preu.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “El gestor de continguts WordPress
  1. didaclopez ha dit:

    De vegades pot aparèixer el dubte de si hom perd més temps escrivint el codi HTML o anant botonet per botonet per canviar cursives, marcar negretes, posar enllaços, etc.

    • Oriol López ha dit:

      Sí, el dubte que planteges és raonable i suposo que és qüestió de pràctica i de preferències, però tinc el convenciment que si tot el contingut de la web s’hagués hagut de picar directament en HTML ens hagéssim perdut continguts molt interessants d’autors que potser no s’entendrien gaire bé amb l’HTML. Gràcies pel teu comentari, Dídac.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: