Distribució de programari lliure

Escriptori de l’Ubuntu 14.10 “Utopic Unicorn”, a la Viquipèdia

Al món del programari lliure es fa referència amb el nom de distribució a una col·lecció de programari de distribució i instal·lació conjunta habitualment formada per un sistema operatiu GNU/Linux i programari d’aplicació com el navegador Firefox i el paquet ofimàtic LibreOffice.
Destaquen les distribucions Debian, potser la més completa, i Ubuntu, basada en Debian i potser la més popular.
L’intuïtiu instal·lador d’Ubuntu, que disposa del català entre les llengües disponibles, posa a l’abast de l’usuari el millor de la tecnologia sense requerir-li gaires coneixements tècnics.
Canonical és l’empresa que gestiona Ubuntu, en proporciona el manteniment i en dona el suport oficial tot i que, en tractar-se de programari lliure, qualsevol usuari pot tenir-ne accés al codi font i fer-ne i distribuir-ne variacions i correccions i donar-ne suport.
Canonical marca amb les sigles LTS, de “Long Term Support”, les versions de les seves distribucions especialment provades i estables que proporcionen, a més a més de proporcionar un temps de disponibilitat de manteniment i suport oficials superior a l’habitual.
Oriol López

Advertisement
Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: