Programari troià

Graphic of a Trojan horse, prohibited, de KDS444, a la Wikipèdia

Es coneix com a programari troià el que realitza funcions desconegudes per l’usuari, diferents de les publicades, que poden posar en risc el sistema en el qual s’executen o les dades dels usuaris com contrasenyes, contactes o dades bancàries. El nom els ve de la llegenda del Cavall de Troia.
Pel que fa a les còpies pirates gratuïtes del programari de pagament, recordar que, segons la llegenda, el Cavall de Troia fou un «regal gratuït» dels grecs als troians, amb els que estaven en guerra, introduït càndidament pels troians dins de les muralles de la ciutat, que en causà la caiguda.
Tan sols es pot assegurar que no és programari troià del programari del qual se’n té accés al codi font, com en el cas del programari lliure, ja que qualsevol funcionalitat del mateix queda posada en evidència en el seu codi font.
Oriol López

Advertisement
Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with:
Arxivat a Ciència i Tecnologia
One comment on “Programari troià
  1. […] virus i el programari troià poden posar en risc el sistema en el qual s’executen o les dades privades dels usuaris com […]

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: