Seguretat al teu ordinador

Els virus i el programari troià poden posar en risc el sistema en el qual s’executen o les dades privades dels usuaris com contrasenyes, contactes o dades bancàries. Per seguretat, si podem triar navegar per internet, accedir al correu electrònic o instal·lar programari en un sistema operatiu segur com el programari lliure GNU/Linux Ubuntu en lloc de fer-ho des del sistema operatiu Microsoft Windows que esdevé, entre d’altres raons, per la seva extensió i omnipresència, l’objectiu de la majoria dels atacs. Es pot instal·lar Ubuntu en un sistema amb Windows sense renunciar a Windows de manera que quan s’engegui ens pregunti quin sistema volem utilitzar, Ubuntu o Windows.
Cas de triar Windows, és especialment important verificar que el programari antivirus instal.lat a l’equip estigui operatiu i actualitzat.
Amb independència d’això, cal evitar fer clic a enllaços sospitosos. Sense fer-hi clic, posant el cursor a sobre d’un enllaç sospitós se’n pot veure l’adreça a la que va i decidir amb coneixement de causa si hi fem, o no hi fem, clic.
Pel que fa a la instal·lació de programari, cal limitar-se a fonts de programari contrastades com el centre de programari de l’Ubuntu amb la seva configuració de fonts de programari per defecte o llocs web segurs com Softcatala.
Oriol López

Advertisement
Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: