Mourinho: “Cuando hablo en España, me cambian las palabras”

Porto una bona estona analitzant un titular de l’esperpèntic Mourinho i no l’acabo d’entendre: “Cuando hablo en España me cambian las palabras”. Un moment, aturem les màquines. Què vol dir aquest home? Potser és que veu petits homenets verds que li provoquen un curtcircuit cerebral i que aquesta anomalia es transforma en un canvi sobtat de paraules. Per exemple, quan va dir que a ell li donaria vergonya la Champions que va guanyar Guardiola, potser volia dir que li donaria alegria. Ara, tampoc em preguntis què volia dir amb el famós ¿por qué? En aquell moment els homenets verds devien fer estralls en el seu cervell.

Realment, no sé a què es refereix amb això de “Cuando hablo en España me cambian las palabras”. Tinc una segona teoria. Després d’uns quants anys vivint a Espanya potser ara s’ha adonat que aquí parla en castellà i no en portuguès. És llavors quan té la sensació que li canvien les seves paraules i, per exemple, en una d’aquelles comptades ocasions en que vol dir “obrigado”, li surt un ben estrany “gracias”.

La tercera teoria és que aquí quan participa en una roda de premsa i les càmeres enregistren tot el que diu paraula per paraula, fonema per fonema, tothom el malinterpreta. Pobret. És com aquell personatge de dibuixos animats que veia quan era petit: el Calimero. Aquell pollet que sempre portava una closca d’ou al cap era famós per dir: “nadie me comprende”.

Tanmateix, si Mourinho pateix algun trastorn del llenguatge, deu ser el que s’anomena “mutisme selectiu”. Donem una ullada a la Wikipedia: “El mutismo selectivo es un trastorno de la comunicación verbal de origen emocional que consiste en que los afectados, en determinados contextos o circunstancias, no pronuncian ni una sola palabra”. És l’anomenat també síndrome Karanka, nom que procedeix del “repartepetos” que a vegades el substitueix en les rodes de premsa quan aquest mutisme selectiu l’ataca. Curiosament, augmenta la seva intensitat en les derrotes.

@alexsocietat

http://societatanonima.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Altres
2 comments on “Mourinho: “Cuando hablo en España, me cambian las palabras”
  1. Oriol López ha dit:

    Quines coses més estranyes que li passen al Mourinho…

  2. Tomàs ha dit:

    Sap molt bé el que diu, on ho diu, i sobretot el per què ho diu.

    No és el més llest de la classe, però és un vividor i a Madrid li permeten. Quan es cansi marxarà.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: