Avaria segura

"Technology", de David Urdin, Flickr

“Technology”, de David Urdin, Flickr

La majoria d’equips electrònics incorporen diversos condensadors entre els seus components. D’aquests, els de més capacitància, que són de tipus electrolític, com els que podem veure a la imatge (són els components grans cilíndrics verticals que hi ha a l’esquerra i a la dreta de la mateixa), per la seva constitució, s’avarien fàcilment i són la causa de gran part de les avaries dels equips electrònics.

Al vídeo següent, penjat al YouTube per  @Terrazocultor, se’ns mostra la substitució d’uns condensadors avariats durant la reparació d’un monitor TFT:

Cal tenir en compte que a l’interior de determinats equips electrònics com els monitors hi poden haver tensions elevades, fins i tot després d’haver desconnectat totalment el corrent. Per evitar riscos elèctrics, aquest tipus de reparacions cal que les realitzi personal amb l’adequada preparació.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: