Els sistemes d’identificació RFID

"Blue and Purple RFID tag", de Midnightcomm, Flickr

“Blue and Purple RFID tag”, de Midnightcomm, Flickr

Els sistemes d’identificació RFID (“Radio Frequency Identification”) es basen en la utilització d’etiquetes RFID o targetes RFID que contenen les dades d’identificació i que poden ser llegides mitjançant ones radioelèctriques amb el dispositiu adequat sense necessitat de contacte, des de distàncies que poden arribar a uns 30 a 60cm.

Són una bona alternativa als sistemes de codis de barres i targetes magnètiques i s’utilitzen, entre d’altres aplicacions,  per a identificar productes, paquets, equipatges, vehicles, mascotes i, en els sistemes de control d’accés, persones.

Al circuit que incorporen les etiquetes i targetes RFID al seu interior s’hi pot observar una pista amb una forma característica d’espiral quadrangular que fa les funcions d’antena per a la comunicació de dades amb al dispositiu lector o gravador de dades corresponent.

Les etiquetes i targetes RFID del tipus que es coneix com a passiu no incorporen cap tipus de bateria per a obtenir la tensió que requereixen per al seu funcionament, sinó que l’obtenen a partir del senyal de radiofreqüència que els envia a través de l’antena el dispositiu lector o gravador de dades corresponent.

Per a saber-ne més:

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
4 comments on “Els sistemes d’identificació RFID
  1. ANTI-NWO ha dit:

    Pot arribar fins a mooolt mes (km) si es te el dispositiu adequat.

    • Oriol López ha dit:

      La distància màxima depèn, efectivament, de molts paràmetres, com el tipus d’etiqueta o targeta RFID, si és passiva o incorpora bateria, la freqüència de treball, el tipus d’antena que s’utilitza, la presència d’interferències a l’entorn, etc. Parlava de distàncies màximes de treball en els sistemes més senzills i habituals, però hi ha models de lectors especials que permeten arribar a distàncies més grans amb RFID passius, com el T2 – LG320A, que permet arribar a distàncies de 30m, i amb RFID actius es pot arribar fins als 100m, arribar a km suposo que ja ha de ser una mica més complicat. Gràcies per la teva aportació.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: