Codi font

El codi font d’un programa ve a ser com la recepta d’un plat en el món de la cuina. Un usuari amb coneixements de programació pot determinar en veure’n el codi font totes les funcions que el programari realitza, com les porta a terme i que no posa en risc el sistema en el qual s’executa ni les dades confidencials dels usuaris com contrasenyes, contactes o dades bancàries.

L’accés al codi font del programari en facilita la competència ja que permet la creació de programari modificat, correccions, ampliacions, adaptacions i/o traduccions del programari original.

Tot el programari lliure com el sistema operatiu GNU/Linux o el paquet ofimàtic LibreOffice permet l’accés al seu codi font, no el permet la majoria del programari propietari de pagament com el sistema operatiu Microsoft Windows o el paquet ofimàtic Microsoft Office ni el programari gratuït que no és lliure.

Oriol López

Advertisement
Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: