Escriure a un blog

Adaptació de Blog, de Dimitar Nikolov, Flickr

Blog, Dimitar Nikolov, Flickr

Des de la meva experiència, animo totes les persones que s’ho estiguin plantejant, a fer-se o participar en un blog. Hi ha molt bones raons per a  escriure a un blog.  És una bona manera de compartir experiències, coneixements i opinions, i d’interactuar i aprendre de les aportacions i comentaris de les persones que llegeixen el que hi escrivim. També és una oportunitat per millorar, practicant-les, les nostres habilitats per a l’expressió escrita i per a la utilització de les eines TIC. I ens ajuda a construir la nostra identitat digital i a donar-nos a conèixer en l’àmbit de la temàtica que tractem al blog, alhora que estem contribuint a la presència de la nostra llengua a internet.

Avui en dia, obrir un blog no és gens complicat.  Amb eines gratuïtes com Blogger o WordPress, en una estona podem tenir un blog operatiu. El que ja és més feina és  anar publicant-hi nous articles a un ritme suficient per mantenir l’interès dels lectors en el nostre blog. La freqüència de publicació d’articles al blog depèn de cada cas i especialment del temps del qual disposem per a escriure-hi. La meva recomanació és de publicar-hi, si ens és possible,  un nou article, encara que no sigui gaire extens, com a mínim un cop per setmana. Tot i que seria ideal de poder escriure-hi un article diari, això, de vegades, és difícil de poder fer si el blog el fem nosaltres sols, sobretot tenint en compte que, en la majoria de casos, no es tracta pas d’una activitat professional, sinó que la realitzem aprofitant les estones de lleure.

Podem abordar l’aventura del blog de forma individual, creant i escrivint al nostre propi blog, o aprofitar si tenim l’oportunitat de participar en algun blog col·lectiu, en el qual diverses persones participen aportant-hi els seus articles, que tracti de la temàtica del nostre interès. D’entrada, l’opció del blog propi ens permet més llibertat, ja que fem i desfem al nostre albir, tant pel que fa a l’aspecte i a la temàtica del blog, com pel que fa al format i contingut dels articles. Però participar a un blog col·lectiu que tracti la temàtica de la qual volem escriure té els seus avantatges. A un blog col·lectiu és molt més fàcil de mantenir un bon ritme de publicació d’articles que si s’estem sols per fer-ho i, amb les aportacions de tots, és més fàcil d’aconseguir un blog reeixit.

Tot i que els que escrivim a un blog accessible públicament via internet ho fem amb la intenció que el que escrivim sigui llegit per algú, cal que tinguem en compte que si hem optat per crear-nos el nostre propi blog ens costarà un temps que aquest sigui conegut pels potencials lectors i el que hi escrivim arribi a tenir un determinat volum de lectures. No ens hem, doncs, d’obsessionar si al principi les estadístiques de les lectures del nostre blog són baixes. Que no ens hi obsessionem no vol dir pas que no hi puguem fer alguna cosa. A l’article Què podem fer per augmentar les lectures del blog donem algunes indicacions que poden ajudar-nos a incrementar la visibilitat del blog i el nombre de lectures dels articles que hi escrivim.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Escriure a un blog
  1. Jordi Camps i Vergés ha dit:

    Oriol, aquest article que has publicat, per a mi ha estat d’allò més interessant. Fins i tot m’ha esperonat. Fa temps que havia pensat tirar endavant això que tu dius, però la manca de coneixements tècnics en aquest camp em retreia fins al punt de deixar-ho aparcat. No puc deixar de banda que a la meva edat, l’esperit per a emprendre certes noves iniciatives, no és igual com a la vostra edat, ja que els coneixements tècnics necessaris, vosaltres gairebé els teniu des de que naixeu.
    Bé, hauré de m’hauré de posar a meditar-ho

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: