Melodic Morenia, la nova versió de ROS, el sistema operatiu per a robots

ROS Melodic Morenia, ros.org

ROS Melodic Morenia, ros.org

El ROS (Robot Operating System), que va iniciar el seu camí l’any 2007 al laboratori d’intel·ligència artificial de la Universitat de Stanford sota la denominació inicial de STAIR (STanford AI Robot), ha arribat ja a la seva versió 12, coneguda amb el nom de ROS Melodic Morenia.

ROS és una capa de programari lliure instal·lable sobre les principals distribucions de GNU/Linux, com Ubuntu o Debian, que proporciona tota una sèrie de funcionalitats bàsiques (com les relacionades amb la percepció, el moviment, el reconeixement i l’aprenentatge) a través d’eines, llibreries i una interfície de programació oberta que facilita el desenvolupament de programari per a robots.

Cada cop hi ha més i més robots que utilitzen ROS, per la qual cosa està esdevenint un estàndard al sector. És per això que hi ha gran abundància de llibres, tutorials, exemples d’implementació i tota mena d’informació sobre projectes amb ROS.

Oriol López

Més informació sobre ROS

Tutorials sobre ROS

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: