Què significa que la nova versió d’Ubuntu sigui LTS?

Logo Ubuntu

Aquesta setmana, el dijous 23, dia de Sant Jordi, Canonical presenta oficialment la nova versió del seu sistema operatiu GNU/Linux, l’Ubuntu 20.04 LTS.

Canonical treu una nova versió d’Ubuntu cada 6 mesos, una a l’abril i una a l’octubre de cada any. Pel que fa als números de versió, les dues xifres abans del punt fan referència a l’any de la versió i les dues de darrera del punt al mes, 04 si és de l’abril o 10 si és de l’octubre.

Si al número de versió segueixen les inicials LTS, indiquen que la versió en qüestió es tracta d’una versió “Long Term Support”; és a dir, amb un suport  a llarg termini, 5 anys d’actualitzacions i suport en comptes dels 9 mesos de les versions no LTS. Però LTS significa molt més que un suport més llarg en el temps, significa una versió especialment confiable i provada.

Entre dues versions LTS transcorren 2 anys. El primer Ubuntu LTS  va ser l’Ubuntu 12.04 LTS, de l’abril de 2012 i, des d’aleshores, cada 2 anys, a l’abril, Canonical treu una nova versió LTS.

A una versió LTS seguiran diverses versions no LTS, que aniran incorporant innovacions que poden ser interessants per a entorns no crítics i per a entusiastes de la tecnologia que els agrada estar a l’última, però no per a qui necessita un sistema operatiu de la màxima solidesa i fiabilitat per desenvolupar el seu treball diari; aquest darrer farà bé d’esperar la propera versió LTS, que incorporarà algunes de les tecnologies provades a les versions intermèdies anteriors, quan aquesta incorporació es pugui fer amb les màximes garanties.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: