Com tenir ordinador nou sense canviar-te’l

Cada any generem al món desenes de milions de tones de deixalles electròniques. Una manera de contribuir a la seva reducció, alhora que estalvies, és no canviar-te l’ordinador innecessàriament.

Pots fer moltes coses per millorar el rendiment del teu ordinador sense necessitat de canviar-te’l, però jo te’n recomano especialment dues:

1) En el cas que el sistema operatiu de l’ordinador sigui relativament actual, com Windows 10, amb suport i actualitzacions, si té disc dur convencional mecànic com a element d’emmagatzematge principal, substituir-lo per un dispositiu SSD, molt més ràpid i, com a molt, afegir-hi també una mica més de memòria RAM. En trobaràs més detalls a No et canviïs l’ordinador, renova’l.

2) Si l’ordinador és una mica més antic i té un sistema operatiu ja descatalogat, com Windows XP o Windows 7, sense suport ni actualitzacions, et recomano de substituir-ne el sistema operatiu per un bon sistema operatiu lliure i gratuït com Ubuntu que permetrà treure’n el màxim rendiment i convertir-lo en un ordinador perfectament operatiu. Amb Ubuntu podràs fer les mateixes coses que ara fas amb Windows, moltes amb exactament els mateixos programes que també existeixen en versió per a Ubuntu i d’altres amb programari lliure equivalent quant a funcionalitat. A Ubuntu ressuscita el teu ordinador vell n’explicava la meva experiència.

Abans de fer cap intervenció al teu ordinador, sempre és convenient fer una còpia de seguretat de la informació important que conté: documents, imatges, vídeos, etc.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: