El generador de funcions

Generador de funcions Volteq SFG-1002, www.volteq.com

Generador de funcions Volteq SFG-1002, volteq.com

A cap taller o laboratori d’electrònica d’un cert nivell no pot faltar pas l’equip que coneixem com a generador de funcions, o generador de senyal.

Té per missió generar un senyal de referència amb les característiques requerides per al circuit sota prova, permetent-nos-en establir com a mínim paràmetres com la forma d’ona (sinusoïdal, quadrada o triangular), la freqüència (típicament entre 0,2Hz i 2MHz) i l’amplitud.

Amb el generador de funcions podem injectar un senyal conegut a una part del circuit sota prova i veure com hi respon.

Per exemple, en el cas que estiguéssim assajant un circuit amplificador de so, amb l’ajut del generador de funcions i d’un oscil·loscopi podríem determinar si amplifica correctament el senyal introduït, un senyal sinusoïdal de freqüència dins del rang audible (20Hz a 20KHz), observant a l’oscil·loscopi i comparant els dos senyals, l’aplicat a l’entrada de l’amplificador des del generador de funcions i l’obtingut a la sortida de l’amplificador.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: