Sistema operatiu per a robots ROS Lunar Loggerhead

Logo ROS Lunar Loggerhead, www.ros.org

ROS Lunar Loggerhead, http://www.ros.org

El ROS (Robot Operating System), després de 10 anys des del seu origen l’any 2007 al laboratori d’intel·ligència artificial de la Universitat de Stanford sota la denominació inicial de STAIR (STanford AI Robot), va arribar el passat 2017 a la seva versió 11, amb el nom de ROS Lunar Loggerhead.

ROS és una capa de programari lliure instal·lable sobre les principals distribucions de GNU/Linux, com Ubuntu o Debian, que proporciona tota una sèrie de funcionalitats bàsiques (com les relacionades amb la percepció, el moviment, el reconeixement i l’aprenentatge) a través d’eines, llibreries i una interfície de programació oberta  que facilita el desenvolupament de programari per a robots.

Cada cop hi ha més i més robots que utilitzen ROS, per la qual cosa està esdevenint un estàndard al sector. Un dels robots que utilitza ROS del qual ja hem parlat en una anterior ocasió és el robot humanoide REEM-C de PAL Robotics.

Oriol López

Més informació sobre ROS

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: