Van dedicar-se a les ciències…

Jardí ebri, d'Ibn KhafajaVan dedicar-se a les ciències
per adquirir amb enganyifes
alts càrrecs i llocs de privilegi.
Fingiren ser ascetes,
fins al moment de furtar
diners de tots els temples.

Ibn Khafaja

En el poema anterior, que parla d’un tema dissortadament encara força actual, és la versió catalana d’un poema del poeta valencià en llengua àrab Ibn Khafaja (1058-1138), publicat al llibre Ibn Khafaja. Jardí ebri. Tria del divan (2007), de Josep Piera i Josep Ramon Gregori, que han traduït i adaptat al català els poemes que el conformen.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia.

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
4 comments on “Van dedicar-se a les ciències…
  1. ferran ha dit:

    “Les ciències” i “enganyifes” a què es refereix és l’astrologia, que en època medieval era popular entre els poderosos. Desgraciadament, la gent de ciències no ocupa llocs de poder, així que discrepo sobre l’actualitat del poema.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: