Desenvolupament de solucions robòtiques amb ROS 2 i Gazebo

Simulació amb Gazebo d'un robot i el seu entorn

Pantalla de la simulació amb Gazebo d’un robot i el seu entorn, gazebosim.org

Els equips interdisciplinaris de recerca en robòtica i intel·ligència artificial avançada que treballen en temes punters no poden perdre el temps reinventant la roda, dedicant-lo a temes bàsics ja resolts, per la qual cosa opten normalment per plataformes obertes i ben provades que ja els proporcionen de partida moltes de les funcionalitats que necessiten. ROS 2 (Robot Operating System 2), la plataforma robòtica que s’està convertint en un estàndard de fet, és una capa de programari que proporciona tota una sèrie de funcionalitats bàsiques al robot (com les relacionades amb la percepció, el moviment, el reconeixement i l’aprenentatge) a través d’eines, llibreries i una interfície de programació oberta  que facilita el desenvolupament de programari per a robots.

Amb l’objectiu de minimitzar les despeses i els riscos dels assajos amb el robot real, durant el desenvolupament s’utilitzen simuladors. Gazebo és el simulador de robots de referència que permet modelar el robot (formes, masses, articulacions i fregaments, etc), l’entorn on haurà de moure’s i la informació que li arribarà pels sensors, per estudiar-ne el comportament.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: